Cursussen Klank en Beeld
Home  |  Contact  |  
Cursussen
 
 

Cursussen Klank en Beeld voorjaar 2015

Bouw je eigen cajon

De cajón of trommelkist is ontstaan bij Zuid-Amerikaanse slaven. Ze werden verplicht hun trommels te verbranden uit schrik voor opstand. Daarom speelden ze al zittend op hun houten fruitkistjes. De moderne cajón wordt gebruikt in folk, flamenco maar ook in popmiddens. De kist klinkt als een compact drumstel. Afhankelijk van de zijde speel je snaartrom, toms en bas, met binnenin ratelende snaren. In dit doe-atelier bouw je je eigen cajón. Door zagen, schuren en vijlen stel je alle klanken optimaal af. De laatste dag leer je de basisslagtechniek. Feel the rhythm!

Data :

19-26 maart 2 april    van 20u tot 22.30u

 

Prijs incl materiaal : 85,-

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar  paul.van.riel@skynet.be en de bijdrage van 85 euro over te maken op rekeningnummer 786-5893904-71 van Klank & Beeld vzw, met vermelding Cajon   

Info: tel:,  016 62 13 56

 

 

Cursus Instrumentenbouw Bouw Native American Style Flute

Doelgroep: vanaf 16 jaar Cursusleiding:

 

Paul Van Riel, instrumentenbouwer

Inhoud:

De "native American flute" of "love flute" is de oudste bekende fluit met een heel eigen bouwwijze en klankkleur. De traditie van het fluitenbouwen bij de Noord Amerikaanse indianen werd door Sky Walkinstik-Man-Alone doorgegeven aan Paul van Riel die de lessen leidt. Na de cursus ga je met een eigen instrument naar huis.

Waar en wanneer:

drie dinsdagavonden: 17, 24 en 31 maart 2015 Putstraat 49, van St.-Pieters-Rode.

Prijs

95 EUR

Inschrijven

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naarpaul.vanriel@skynet .be en de bijdrage van 95 euro over te maken op rekeningnummer 786-5893904-71 van Klank & Beeld vzw, met vermelding Native style flute

 

 

 

Annulatie

Tot 1 week voor de cursus begint, krijg je nog 75% van de cursus terugbetaald. Vanaf 1 week voor het begin van de cursus krijg je nog 50% terugbetaald. Annuleringen tijdens het verloop van de cursus worden niet meer terugbetaald. Klank & Beeld kan een cursus annuleren wanneer er onvoldoende deelnemers ingeschreven zijn of wanneer de cursus niet kan doorgaan. In dit geval krijg je het inschrijvingsgeld volledig teruggestort.

 Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com